Personvern

Personvernet ditt er viktig for oss. Her kan du lese hvilke personopplysninger vi samler inn via nettsiden og hvordan vi behandler dem. 

Dette er personopplysninger

Personopplysninger er alle opplysninger koblet til deg som person. For eksempel navn, adresse, e-postadresse, telefonnummer og fødselsnummer.

Disse opplysningene behandler vi

Vi samler inn opplysninger som du frivillig oppgir via skjemaer på nettsiden vår. Dette inkluderer navn, adresse, fødselsdato (på elev), telefon og e-post.

Disse opplysningene bruker vi for å komme i kontakt med foresatte og elever, og for å gi mer informasjon om programmene våre. 

Når en elev melder seg på et program

Når du som elev blir med i et program ved å sende inn svarskjema, spør vi om mer informasjon, som valg av program, linje på videregående og informasjon om ev. allergier. Denne informasjonen bruker vi for å kunne sende deg studentavtalen til signering.

Når en familie sender inn søknad for å bli vertsfamilie

Når du og familien din sender inn søknad om å bli vertsfamilie, henter vi informasjon om hele familien og deres hverdagsvaner, og informasjon om referanser. Denne informasjonen brukes og vises kun til ansatte i FRAM.

Når dere blir bekreftet som vertsfamilie, blir deler av informasjonen (kontaktinformasjon, adresse, og informasjon om hverdagen med bilder) sendt til vår partner i utlandet, som videresender vertsfamilieprofilen til den eleven dere har valgt å være vertsfamilie til. 

Opplysninger fra tredjepartsprogrammer

I tillegg lagrer vi brukerdata og informasjonskapsler ved hjelp av Google Analytics, ReCaptcha, Facebook Pixel og Hotjar. Denne dataen bruker vi for å følge med på og måle trafikken på nettsiden, for å gjøre brukeropplevelsen bedre for deg og for å kunne målrette markedsføring mot deg og andre som besøker oss.

Personopplysninger du gir om andre mennesker

Når du oppgir andres personopplysninger, for eksempel dine barns eller foreldres, må du være sikker på at de samtykker til dette. Du bør også påse – der det er relevant – at de forstår hvordan deres personopplysninger kan brukes av oss.

Hvem som har tilgang på opplysningene

Som hovedregel er det kun ansatte i FRAM Education som har tilgang på opplysningene dine. Vi har tekniske løsninger og organisatoriske rutiner som sikrer at opplysningene blir behandlet på en trygg måte.

I visse tilfeller, som nevnt ovenfor, deler vi også enkelte personopplysninger med våre partnere i utlandet og med eleven/familien du vil bo med.

Ellers deler vi ikke personopplysningene dine med noen andre, med mindre det blir pålagt oss i lov, forskrift eller dom. 

Så lenge behandler vi opplysningene

Vi behandler personopplysningene så lenge det er nødvendig for å oppfylle det formålet opplysningene er innhentet for.

For elever som ikke ender opp med å reise med FRAM,  sletter vi informasjonen når de er blitt for gamle til å delta på programmene våre. Er du for eksempel født i 2004, sletter vi informasjonen om deg 1. september 2021.

Dette gir oss rett til å behandle opplysningene

Det er forordning (EU) 2016/679 (GDPR) art. 6 som gir oss rett til å behandle opplysningene nevnt ovenfor.

Dette kan du kreve

Du kan når som helst kreve at vi sletter, retter eller gir deg innsyn i personopplysningene dine. Du kan også kreve at vi begrenser behandlingen av dem, eller du kan nekte å gi samtykke i det hele tatt.

Du har også rett til kreve dataportabilitet. Det vil si å få flyttet, kopiert eller overført opplysningene fra en virksomhet til en annen. 

Hvem du kan kontakte

Du kan kontakte Datatilsynet hvis du mener vi behandler personopplysningene dine feil. Men ta gjerne kontakt med oss på e-post først, slik at vi kan svare på eventuelle spørsmål og oppklare saken.

Vennlig hilsen

Anna Knudsen
Country Manager
anna (@) fram-education.no

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke denne siden, godkjenner du vår bruk av informasjonskapsler.   Les mer