Ine i Missouri, USA

«Dersom du vurderer å reise på utveksling anbefaler jeg deg å reise. Jeg har selv hatt lyst til det i lang tid. Jeg er veldig takknemlig for vertsfamilien og alt de gjør for og med meg.

Ny hverdag i Lee’s Summit

Det er nå snart 5 måneder siden jeg flytta til USA. Jeg flytta til en by jeg aldri hadde hørt om engang! Jeg bor i Lee’s Summit, Missouri og går på Lee’s Summit High School. Det var litt skummelt, det skal jeg innrømme, men det er et av de beste valgene jeg kunne ha tatt!

Vertsfamilien min består av vertsforeldrene mine, Lynn og Wendell, og en utvekslingssøster fra Tyskland som heter Gesine. Vi har også to hunder, en katt og høner i bakhagen. 

Fra dagen jeg fikk plassering, som var tidlig i juni, begynte jeg å ha kontakt med Lynn og Wendell. De har drevet med dette i flere år nå, og det var fint å vite på forhånd at de visste hva de gikk inn i. 

Lake house, Kansas City & tur til California

Vi har gjort mye artig sammen, oss fire. Vi har et «lake house” som ligger ca. halvannen time fra der vi bor. I lake house har vi kjørt båt, bada og nytt late dager. Vi har også tatt turen inn til Kansas City ved flere anledninger. Vi har spist ute på restauranter i området vi bor i, og jeg er veldig glad for alt de tar oss med på, og alt vi får oppleve! I begynnelsen av desember dro vi til California på tur. Vi var to dager i Disneyland og én dag hvor vi tok en Hollywood tour. Det var en fantastisk opplevelse og veldig artig. 

Ta de mulighetene som byr seg!

I høst var både jeg og Gesine med på skolens cross country lag. Vi hadde trening hver dag etter skolen, noe som hjalp meg med å få venner. Jentene på laget tok imot oss med åpne armer, og det er rart å tenke på hvor annerledes ting ville blitt om jeg ikke drev med «XC». Vi er til sammen ni utvekslingsstudenter på skolen min. Vi er en god gjeng, og det hjelper også.

Jeg er også veldig glad for at jeg bor sammen med Gesine og får opplevd dette med henne. Mine tips til å få venner er å by på seg selv, bli med på en aktivitet, og være utadvendt. Forsøk å prate til de rundt deg, snakke med de du sitter ved siden av i timene, delta i samtaler og vit at de fleste er interesserte i å vite mer om deg, Norge og kulturforskjellene vi har. Du vil nok få en god del artige spørsmål som du vil le av, og ofte vil folk gjerne le med deg. 

Jul i Missouri

Det å feire jul her var en veldig annerledes opplevelse enn hjemme i Norge. Her i USA er selve feiringa på morgenen den 25. desember i stedet for kvelden den 24., som jeg regner med at de fleste i Norge er vant til. Det var koselig å feire jul med vertsfamilien – vi var heime, koste oss med fri og hadde en koselig ferie.

Stol på magefølelsen, kommuniser godt, og skap minner for livet

Dersom du vurderer å reise på utveksling anbefaler jeg deg å reise. Jeg har selv hatt lyst til det i lang tid. Jeg er veldig takknemlig for vertsfamilien og alt de gjør for og med meg. Det er óg viktig at man stoler litt på hva magefølelsen sier. Det er en ny situasjon, og selv om vertsfamilien din har gjort dette før, er det greit å ha i bakhodet at alle studenter er forskjellige. Derfor er det viktig med god kommunikasjon, og om det er noe du stusser på er det lurt å ta dette opp med vertsfamilien. 

Som jeg allerede har nevnt, står dette året til forventningene mine, og mer. Jeg har allerede fått mange venner og skapt minner for livet. Å tenke på at jeg allerede er halvveis i året mitt er rart. Jeg gleder meg til resten og å skape mange flere, gode minner.

Se flere vertsfamilieerfaringer

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke denne siden, godkjenner du vår bruk av informasjonskapsler.   Les mer