En tidligere student forteller:

Marius i Australia

«Før Jeg dro til Australia på utveksling var jeg så redd for alt jeg skulle gå glipp av det året, men etter hvert forsto jeg at at muligheten jeg fikk var helt unik».

«Før Jeg dro til Australia på utveksling var jeg så redd for alt jeg skulle gå glipp av det året, men etter hvert forsto jeg at at muligheten jeg fikk var helt unik. Alle andre vennene mine i Norge ville fortsette å leve sitt vanlige liv, imens jeg fikk oppleve en helt annen kultur og land. Noe som virkelig fikk meg til å reise til Australia var vel egentlig en veldig spontant valg, men jeg angrer ikke et sekund!

Jeg har blitt ekstremt voksen på dette lille året, og det jeg legger i det er at jeg har lært å stå opp for meg selv, ta ansvar, og selvsagt kommunisere flytende på et annet språk enn norsk. Til tross for alle de gode øyeblikkene der jeg reiste, gikk på turer i jungelen, badet i det herlige havet, så er det selvsagt tider som er tøffere enn andre, og det å ha en vertsfamilie og gode venner fra skolen som jeg kunne støtte meg på har vært veldig betryggende.

Kort fortalt så har året mitt i Australia vært ekstremt lærerikt og givende, og jeg føler nå at jeg har et bedre grunnlag for å trives og gjøre det bra dersom jeg velger å studere i utlandet! Selv om visum og søknadsprosessen for å komme inn i landet var krevende så er jeg så evig takknemlig for at jeg dro på utveksling!”

Hilsen Marius

Se flere erfaringer fra tidligere utvekslingsstudenter

©FRAM Education

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke denne siden, godkjenner du vår bruk av informasjonskapsler.   Les mer