En fantastisk opplevelse

«Det har vært en fantastisk opplevelse og erfaring for hele familien. For vår del klaffet Charlotte perfekt for oss, hun er ei positiv og hjelpsom jente, som har sklidd godt inn. I dagliglivet er hun en ressurssterk ungdom som både hjelper til hjemme i huset og er positiv til aktiviteter vi foreslår.»

Etter å ha sett en annonse på en lokal Facebook-gruppe bestemte Ingrid Karlsen og familien seg for å være vertsfamilie for tyske Charlotte. De hadde brukt noen uker på å bestemme seg og gjøre vurderinger. De var mest bekymret for hva de skulle gjøre dersom det ikke ble en god match med eleven, det føltes lenge å skulle «binde seg» for nesten et helt år. De hadde heller ikke erfaringer med å ha en ungdom boende i huset. Men selv om det var flere ting de var spente på i forkant, har det vært en veldig positiv opplevelse for familien.

«Vi føler at vi har vært veldig heldige, og har ikke møtt på noen av de problemene som vi først var usikre på. Utover erfaring som ungdomsskolelærer, har vi ikke hatt ungdom i hus tidligere, noe vi også var spente på. Før Charlotte kom til oss gjorde vi i stand rommet hennes med seng og skrivepult for at hun skulle ha et sted å trekke seg tilbake til når hun trengte det. Vi snakket også mye med seksåringen om at det skulle komme noen flyttende inn, noe hun gledet seg stort til», forteller Ingrid Karlsen om perioden før de skulle ta imot Charlotte.

Det gikk kun ca to uker fra avgjørelsen ble tatt, til Charlotte kom, og familien hadde forberedt seg godt.

«Dagen hun kom var vi tidlig klar på at hun måtte føle seg som hjemme, og at det var viktig for oss at vi kunne ha en åpen dialog dersom noe ikke var greit, noe som har fungert veldig bra», forklarer Ingrid og fortsetter.

«Gjennom Charlotte har vi også fått mulighet til å bli delvis kjent med hennes familie i Tyskland gjennom sosiale media, og vi har fått en tilknytning til et annet språk og kultur som vi ikke hadde før. I året som vertsfamilie har vi delt tradisjoner på tvers av kulturene, der Charlotte har vist oss sine tradisjoner, spesielt i forbindelse med høytider som f.eks. jul og påske.»

Charlotte passet godt inn i familien og fungerte som en god og trygg storesøster og rollemodell for familiens to barn på 6 og 1 år. Interesser og hobbyer klaffet også godt, alle satte pris på å dele opplevelser gjennom natur, kreativitet, brettspill og film. 

«Relasjonen som oppsto mellom barna var fantastisk å se, og vi snakket mye om hvor rart det skulle bli når hun skulle reise igjen. Den største overraskelsen for vår del etter å ha vært vertsfamilie er hvor raskt det føltes naturlig å ha Charlotte som en del av familien, og hvor fort tiden har gått det siste året.»

Se flere vertsfamilieerfaringer

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke denne siden, godkjenner du vår bruk av informasjonskapsler.   Les mer