En tidligere student forteller:

Cecilie i USA

«Mitt utvekslingsår er noe som har gitt meg mye fint både minner og en trygghet i meg som person. For meg var det å finne ut mine verdier og gleder en stor del av utveksling. Det å dra på utveksling og bo hos en annen familie er en helt unik opplevelse, som jeg anbefaler alle».

I USA i 2 måneder

Nå har jeg vært i USA hos vertsfamilien min i 2 måneder. Det har vert to fantastiske måneder. De første ukene var alt så utrolig spennende, og det er det fortsatt. Hver eneste person jeg møter og hvert eneste sted jeg drar til er fylt med glede. For to uker siden dro jeg til en fornøyelsespark med vertsfamilien, hvor jeg utfordret meg selv.
Jeg har vært på Pete-fest og jobbet som frivillig der. Det føles bra å kunne føle at man hjelper noen andre enn bare seg selv.

Skolen er også bra. Lærerne er veldig hjelpsomme, og mange av elevene er nysgjerrige og hyggelige. Jeg var på zombie-walk i Louisville med noen andre utvekslingsstudenter. Det var utrolig spennende og skummelt, fordi folk hadde kledd seg ut så bra. Denne uka var jeg på en fallout boy konsert. Det var superkult og gledesfullt.

Jeg føler på en måte at jeg har bodd her i kjempelang tid, som om at det er helt normalt å bo her. På en annen måte føles alt som skjer her så mye mer meningsfylt og nytt. Jeg setter pris på alt her fordi jeg vet at dette er en mulighet jeg aldri kunne hatt noe annet sted

Vertsfamilien min er super snill og jeg føler meg så takknemlig ovenfor dem. Alle tingene de har gjort for meg og de gir meg så mye glede. Jeg nyter å være her, som f.eks å gjøre ting som er hverdagslige for alle som bor her, men nytt for meg. Bare det å gå i butikken er annerledes, butikkene er så mye større og har alt, ikke bare mat.

Folk her er også lettere å snakke. Jeg skulle ønske alle hadde muligheten til å dra på utveksling, fordi det er så lærerikt og fylt av glede.  Alt som skjer her er en bonus for meg.

Hilsen Cecilie

Tilbake i Norge

Jeg er veldig glad for at jeg valgte USA Classic med FRAM fordi jeg syns det er en fin ordning. Ikke alle organisasjoner har frivillige vertsfamilier på samme måte som FRAM. Det at familien velger eleven ut fra din personlighet og interesser gjør at matchene blir veldig bra. For meg var familien jeg kom til viktigere enn stedet. Jeg visste bare at jeg kom til å komme til ett nytt sted.  Jeg likte også ideen om å ikke vite nøyaktig hvor jeg kom siden USA er ett så stort land. Jeg tenker ofte på at det ga meg en ekstra glede og spenning mtp utvekslingen.

Det å dele høytider med mennesker med andre tradisjoner er en unik og spennende opplevelse. I min vertsfamilie fikk jeg to vertssøstre som var yngre. Det er en veldig unik opplevelse fra det å være den yngste til å være den eldste ungdommen. Jeg fikk muligheten til å ha en annen rolle enn hva jeg var vant til. Med min vertsfamilie fikk jeg være med å reise til mange steder i USA. Jeg fikk vert i Chicago, Florida og  være med på cruise med vertsfamilien. Alle utvekslingsopphold er forskjellige, men det er så utrolig mye man får oppleve. Jeg har fortsatt kontakt med vertsfamilien og vi holder hverandre oppdaterte.

Det å summere et helt utvekslingsår er nesten helt umulig, fordi det er en opplevelse som ikke kan beskrives med ord. i Hvert fall har det å være på utveksling hjulpet meg med motivasjon til mitt siste skoleår her i Norge.

Jeg føler at jeg er mye tryggere på hvem jeg er, å hva som definerer meg. Siden du kommer til et sted hvor ingen kjenner deg, og må stå for egne valg. Jeg setter også mer pris på ting, fordi du får nye opplevelser og tanker når man går utenfor det «normale». Jeg vet også at jeg kan klare det meste et utvekslingsår byr på. Viktigst  for meg er alle de nye gledene man får, som ikke vanligvis gir glede. Når allting er nytt blir på en måte alt så spennende. Så man kan ta gleden på forskudd, og kanskje få den to ganger»

Hilsen Cecilie

Se flere erfaringer fra tidligere utvekslingsstudenter

Ine i Missouri

©FRAM Education

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke denne siden, godkjenner du vår bruk av informasjonskapsler.   Les mer