En tidligere student forteller:

Fia i New Zealand

Lite visste jeg at New Zealand kom til å bli mitt andre hjem, og hvor mye dette landet faktisk kom til å bety for meg.

De første 3 månedene

Nå har jeg vært på New Zealand i snart 3 måndeder, og jeg tenkte å komme med en liten update på hvordan mitt liv som kiwi er!

Først og fremst, så har det gått utrolig fort! Det er utrolig rart å tenke på at jeg allerede har vært her i 3 måneder. Samtidig føles det som om jeg har bodd her flere år, og jeg kan ikke forestille meg å være hjemme i Norge.

Når vi først kom ned hit tilbrakte vi en uke på camp, noe som var utrolig gøy! Vi lærte utrolig mye, og det var en fantastisk gruppe med utvekslingstudenter. Vi ble sammensveiset veldig fort, og flere av oss planlegger reunion snart. Jeg var også så heldig å bo med ei tysk jente, som jeg skal besøke når sommerferien kommer. Vi gjorde utrolig mye gøy, og det var utrolig hjelpsomt. Vi lærte mye om kiwi og maorikultur, og det var en perfekt introduksjon på utvekslingsåret.

Den første måneden har vært den vanskeligste for meg. Det var veldig uvandt å ikke kjenne noen på skolen, og ikke ha venner som kjenner deg veldig godt. I tillegg vår det mange referanser som jeg ikke tok, og det var rart å føle at man ikke passet inn. Å begynne midt i skoleåret i eksamensperioden hjalp nok ikke så veldig heller. Men etter ca 1 måned gikk det mye bedre. Jeg fant meg til rette, var blitt godt kjent med mange, og det begynte å føles som normal skole. Fortsatt en del referanser man ikke tar når man henger med kiwier, men man lærer seg å takle det!

For ca 2 uker siden hadde jeg det jeg regner med var min første smakebit på kultursjokk. Jeg innså at jeg skal være her ett helt år, og fikk det man kan kalle en liten ekstensiell krise. Det varte i ett par dager, og så gikk det over. Selv om disse utfordringene er veldig kjipe i øyeblikket de skjer, så er jeg veldig takknemlig for at jeg har opplevd dem! Jeg har lært utrolig mye om meg selv, hvordan takle utfordringer og jeg har vokst veldig bare på disse 3 månedene. Jeg kjenner at jeg allerede er en helt annen person en den jeg var når jeg dro fra Norge. Å være i ett nytt land med nye utfordringer uten tryggheten fra foreldre og venner, gjør at du må takle utfordringer på en helt annen måte. Jeg har blitt mye mer selvstendig og selvreflektert, noe jeg er veldig takknemlig for. Og det er selvfølgelig herlig når du kommer over det, og alt går tilbake til å være bra igjen.

Jeg elsker skolen min!

Jeg har møtt utrolig mange hyggelige mennesker, både kiwier og internasjonale studenter. Jeg elsker å henge med kiwier og det er gøy å føle seg som en del av New Zealand kulturen. Samtidig har jeg fått utrolig mange kjempegode venner fra hele verden mens jeg har vært her! Jeg har fått bestevenner fra både Sør-Amerika, Europa og Asia. Føler meg utrolig heldig som får bli kjent med både kiwier og internasjonale studenter!

Jeg elsker skolen min! Kapiti College er en utrolig fin skole med fantastiske folk! Jeg er den eneste norske på skolen. Fagene går fint. Det er selvfølgelig litt utfordrende å skrive bra, formel engelsk, men lærerne er veldig forståelsesfulle og hjelpsomme. Jeg tar 3 dramaklasser, geography, matte og spansk kurs online. Jeg er veldig glad for at jeg har drama, og det er der jeg har møtt mine likemenn og mine beste venner her nede!

På fritiden har jeg after school-drama, og i tillegg har jeg begynt å spille volleyball. Jeg er på the social team, som betyr at det ikke er konkurranserettet, men bare for gøy. I tillegg er jeg med å strikker tøfler til fattige barn i Asia, og jeg er med i Arts Council på skolen. Jeg er med i 2 dramaproduksjoner som vi skal fremføre om 3 uker. Jeg er også veldig fornøyd med international department på skolen. Vi har allerede vært på tur til et naturreservat, vi skal snart på tur til Kapiti Island, og i November skal vi på en 3 dagers tur opp til Hobbiton og rundt om på Nord-øya.

Vertsfamilien min er utrolig hyggelig, og vi kommer veldig godt overens. Jeg bor med en annen fransk student, og vertsforeldrene mine er utrolig snille, og vi har det utrolig morsomt sammen. De er veldig humoristiske, noe som passer meg perfekt! Vi har allerede vært på en liten tur opp til Taupo, noe som var veldig gøy.

Hjemme i Norge igjen

Det er nå over ett år siden jeg forlot trygge, gode Norge, og satte meg på et fly som tok meg til den andre siden av kloden; faktisk til det landet i verden som er lengst vekke fra Norge! Lite visste jeg at New Zealand kom til å bli mitt andre hjem, og hvor mye dette landet faktisk kom til å bety for meg.

Man mange fantastiske personer fra hele verden. Det er veldig inspirerende. I løpet av året mitt på New Zealand ble øynene mine åpnet for verden, hvor fantastisk den er og hvor utrolig mange muligheter som finnes. Du har endeløst med muligheter, og verden er fylt med mange fantastiske mennesker.

Når jeg nå ser tilbake på utvekslingsåret mitt er det ett ord som kommer til tankene mine:
takknemlighet. Jeg er så utrolig takknemlig. Alle menneskene og alle opplevelsene jeg har fått er noe jeg alltid kommer til å huske og sette pris på. Jeg har fått venner for livet som jeg gleder meg masse til å se igjen, jeg har fått familie nr.2 på andre siden av jorda, og ikke minst ett andre hjem. Jeg har vokst og lært mer enn jeg noen gang kunne sett for meg, og jeg har blitt en bedre versjon av meg selv.

– Hisen Fia

Se flere erfaringer fra tidligere utvekslingsstudenter

©FRAM Education

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke denne siden, godkjenner du vår bruk av informasjonskapsler.   Les mer